can we help you?

Senior Productontwikkelaar

Profiel afdeling

Op de R&D-afdeling wordt intensief gewerkt aan coatings voor de kaas- en verpakkingsindustrie, hotmeltlijmen, dispersies/emulsies en fijngieterijwassen. Wij werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en de verbetering van bestaande producten en geven technische ondersteuning aan onze klanten. Kortom, het betreft een zeer afwisselende functie met veel contacten met de afdelingen verkoop, inkoop en productie.


Profiel functie

Als (Senior) Productontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de productontwikkeling en formulering van fijngieterijwassen. Een fijngieterijwas bestaat voornamelijk uit een mengsel van was, hars, polymeren en soms andere vulstoffen/additieven. Je onderzoekt nieuwe of alternatieve grondstoffen, beheert en onderhoudt het bestaande productenportfolio. In voorkomende gevallen ben je projectleider voor verschillende R&D-projecten en werk je nauw samen met andere wasformuleerders (in bijvoorbeeld U.S.A), productie en QC. Je begeleidt het volledige proces van productontwikkeling in het lab, tussentijdse scale-up en uiteindelijk de productie in de fabriek. Door gebruik te maken van verschillende analytische technieken en apparatuur (rheometer, DSC, GC, IR of viscositeitsmeter), bepaal je de producteigenschappen en stel je productspecificaties op.

Indien nodig bezoek je samen met de business manager klanten en geef je productinhoudelijke technische ondersteuning of help je mee aan het opzetten van nieuwe business opportunities. Op deze manier bouw je aan relaties met diverse klanten en bouwt zo mee aan de groei van Paramelt binnen deze specifieke fijngieterijwassenmarkt.

Je rapporteert in deze functie aan de R&D Manager en hebt onze vestiging in Heerhugowaard als basis.


Profiel kandidaat

Wij zoeken voor deze uitdagende functie een intelligente professional met minimaal 5 jaar R&D-ervaring, bij voorkeur in het formuleren van producten voor de was-, inkt-, verf-, lijm- of rubberindustrie.

Je hebt een hands-on mentaliteit en een goed ontwikkeld analytisch denkvermogen. Je bent pragmatisch, initiatiefrijk en sterk in het plannen van werkzaamheden en projecten. Je werk- en denkniveau is HBO/WO (Life Sciences, chemie, polymeerchemie, chemische technologie of gerelateerd).

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van Duits en/of Frans is een pré, evenals het gebruik van MS Excel of soortgelijke databases.


Reactie

Indien u wilt solliciteren naar deze functie of nadere informatie wilt, kunt u contact opnemen met onze afdeling Human Resources, tel. 072-5750600 of per e-mail sollicitaties@paramelt.com. U kunt ook solliciteren via onze website.

 

apply now ask question