HSE Coördinator

Paramelt B.V. | MBO | Operational Support

Wij zijn op zoek naar een medewerker voor de vestiging in Heerhugowaard voor de functie van

HSE COÖRDINATOR (Health, Safety, Environment)

Profiel functie

Als HSE Coördinator bent u verantwoordelijk voor de uitvoering van het arbo-, veiligheids- en milieubeleid. Daarnaast vervult u de rol van preventiemedewerker en beheerder van de opslag gevaarlijke afvalstoffen.

U rapporteert in deze functie aan de HSE Manager.

Het belangrijkste aspect van uw functie is veiligheid, waaronder arbeidsomstandigheden, machineveiligheid en het beheer van gevaarlijke stoffen (voorkomen van blootstelling). In dit kader bent u betrokken bij het opstellen van TRA’s (Taak Risico Analyses) en LOTO-procedures (Lock Out Tag Out).
Daarnaast hebt u een ondersteunde rol bij het afgeven van werkvergunningen en ziet u toe op de naleving hiervan. U loopt veiligheidsrondes, ziet toe op het gebruik van PBM’s en een juiste opslag van gevaarlijke stoffen en afval.

U doet voorstellen over het opvolgen van acties uit de RI&E op basis van prioriteit. Ook doet u aanbevelingen om risicovolle aspecten te verminderen en het veiligheidsbewustzijn bij medewerkers te bevorderen. U ziet toe op het navolgen van de procedures van het veiligheidsbeheersysteem en het toepassen van de werkinstructies. Waar nodig doet u voorstellen voor het verbeteren van de procedures, werkwijzen en werkinstructies.

Profiel kandidaat

U beschikt over een afgeronde MBO-opleiding in de procestechniek of elektrotechniek en bent in het bezit van een MVK-diploma of bent bereid dit te halen.
U heeft enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie binnen een productieomgeving en bent bekend met de regelgeving op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. U bent bekend met het opstellen van TRA’s en het lezen van P&ID’s (Piping & Instrumentation Diagrams).

Door uw hands-on instelling staat u midden in de organisatie. U voelt zich thuis binnen een ondernemende organisatie met korte lijnen. U kunt goed luisteren en anderen overtuigen van het belang van veilig werken. Uiteraard zijn betrouwbaarheid, goed kunnen samenwerken en het nemen van verantwoordelijkheid onontbeerlijk in deze functie.

U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Vanuit uw betrokkenheid bij de organisatie bent u woonachtig in de omgeving van onze productielocatie (Heerhugowaard) of u bent bereid te verhuizen naar deze regio.

Reactie

Indien u nadere informatie wilt over deze vacature, kunt u contact opnemen met onze afdeling Human Resources, telefoon 072 – 575 06 00, of u kunt uw vraag per e-mail stellen via sollicitaties@paramelt.com

Wilt u solliciteren naar deze functie, dan kunt u uw CV en motivatiebrief sturen naar sollicitaties@paramelt.com of reageren via de button hieronder.