Onderhouds-/storingsmonteur Mechatronica

Paramelt B.V. | MBO | Maintenance & Engineering

Profiel afdeling

De afdeling Maintenance & Engineering, onderdeel van de afdeling Operations Heerhugowaard, bestaat uit engineers, monteurs, werkvoorbereiders, planners, inkoop technische materialen & administratie. Veel werkzaamheden worden zelf uitgevoerd maar er is ook een breed scala aan ondersteunende partijen en technisch specialisten die worden aangestuurd vanuit de afdeling.

De dagelijkse werkzaamheden zijn het onderhouden en verbeteren van de installaties en gebouwen van de site, nieuwbouw en renovatie. De fabriek kent op technisch gebied een grote variëteit; van machines uit de zestiger jaren van de vorige eeuw, tot de meest moderne installaties en productieprocessen. Stoomtechniek, pneumatiek, hydrauliek, besturingstechniek en meet- en regeltechniek en vele andere gebieden zijn aanwezig.

Als onderhoudsbeheersysteem maken we gebruik van Ultimo en we zijn nog vol in ontwikkeling om onze werkprocessen verder te optimaliseren. De cultuur is ondernemend, pragmatisch, laagdrempelig en persoonlijk.

Profiel functie

Als mechatronica monteur voer je, zelfstandig of in teamverband, storings-, onderhouds-, nieuwbouw- en uitbreidingswerkzaamheden uit op mechanisch en elektrotechnisch gebied.

Je rapporteert in deze functie aan de Manager Maintenance & Engineering.

De kerntaken van jouw functie zijn:

  • Het verhelpen van storingen aan installaties, mede in consignatiedienst (uiteraard na een gedegen inwerkperiode).
  • Meedenken over verbetering van het productieproces, bedieningsgemak, veiligheids- en onderhoudsaspecten. 
  • Uitvoeren van periodiek en preventief onderhoud aan mechanische, elektrische, elektrotechnische en utility-installaties a.d.h.v. werkopdrachten.
  • Uitvoeren van, of assisteren bij correctief onderhoud voortvloeiend uit inspecties.
  • Uitvoeren van (delen van) modificatie, uitbreidings-, revisie- en nieuwbouwwerkzaamheden conform werkopdrachten.
  • Rapportage van uitgevoerde werkzaamheden en overige noodzakelijke administratieve werkzaamheden (ca 10% van de tijdsbesteding).
  • Justeren en controleren van meet- en regelapparatuur volgens het ISO-kwaliteitshandboek.

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een afgeronde MBO-opleiding mechatronica, elektrotechniek of werktuigbouwkunde niveau 3 of hoger. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op een of meerdere van de volgende gebieden: elektrotechniek, meet- en regeltechniek, besturingstechniek, verspanende/niet verspanende technieken, rotating equipment en/of energietechnieken.

Kennis van ‘food-safety’ eisen is een pre, alsmede VCA, NEN3140 VP (of hoger), maar ook praktische zaken als een hoogwerker- en/of heftruckcertificaat.

Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt ruime kennis van Word en Excel. Je bent communicatief vaardig, proactief, klantgericht en haalt voldoening uit het samen met de klant en directe collega’s bereiken en continu verbeteren van doelen.

Ondanks dat de afdeling niet heel groot is, zijn er op termijn voldoende doorgroeimogelijkheden.

Reactie

Indien je nadere informatie wilt over deze vacature, kun je contact opnemen met onze afdeling Human Resources, telefoon 072 – 575 06 00, of stel je vraag per e-mail via onderstaande link.

Je sollicitatiebrief (inclusief curriculum vitae) kun je richten aan Paramelt B.V, afdeling Human Resources, Postbus 86, 1700 AB Heerhugowaard. Je kunt ook solliciteren via onderstaande link.